Rychlá vajíčková pomazánka s avokádem - postup přípravy
Pokud máte doma avokádo a nevíte co s ním, připravte z něj famózní pomazánku s vejci. Servírovat ji můžete s křupavou bagetu nebo toustovým chlebem.
Ingredience
Vejce vložte do hrnce, zalijte je vodou a přidejte do nich lžíci jablečného octu. Poté je uvařte natvrdo.
Avokádo rozřízněte napůl, zbavte ho pecky a poté ho pomocí nože nakrájejte na větší kostky. Následně ho vydlabejte lžící a vložte ho do mísy.
K avokádu přidejte citrónovou šťávu a směs promíchejte. Následně očistěte jarní cibulku, nasekejte ji najemno a přendejte ji do čisté mísy.
K jarní cibulce přidejte jogurt, majonézu a citrónovou šťávu dle chuti. Poté ji dochuťte solí, černým pepřem a směs pečlivě promíchejte.
Vejce vyjměte z vody a oloupejte je. Následně je nakrájejte na drobné kousky. Poté je přendejte do mísy s avokádem a směs promíchejte.
Do avokádové směsi přidejte jogurtovou zálivku a pomazánku velmi pečlivě promíchejte. Poté ji natřete na nakrájenou bagetu a můžete ji servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frühstück mit Adelina Kocht