Obalovaný květák pečený v troubě s dipem - postup přípravy
Obalovaný květák pečený v troubě je zajímavou alternativou klasického smaženého květáku. Recept je plný rozmanitých ingrediencí a obsahuje postup na lahodný dip.
Ingredience
Dip
Květák omyjte, zbavte ho košťálu a rozdělte ho na jednotlivé růžičky, které ponořte do vroucí vody s plátky omytého citronu a koprem.
Poznámka: Květák vařte 5 minut pod pokličkou na mírném ohni.
Zatímco se květák vaří, připravte si směs na obalování. Ve větší míse smíchejte strouhanku s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, italskými bylinkami, solí, pepřem, nasekanou petrželkou a najemno nastrouhaným parmazánem.
Uvařený květák sceďte a připravte si misku s vyšlehanými vejci a druhou misku s moukou, ve které všechny růžičky květáku obalte. Následně je namočte do vyšlehaného vejce a obalte ve směsi se strouhankou.
Květák odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím si připravte dip.
V misce smíchejte smetanu, s jogurtem, citronovou šťávou, petrželkou, pepřem a solí. Jakmile se ingredience propojí, přelijte směs do servírovací misky.
Poznámka: Obalovaný květák pečený v troubě podávejte společně se smetanovým dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jednoduše chutné