Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obalovaný květák pečený v troubě s dipem

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Obalovaný květák pečený v troubě s dipem - postup přípravy

Obalovaný květák pečený v troubě je zajímavou alternativou klasického smaženého květáku. Recept je plný rozmanitých ingrediencí a obsahuje postup na lahodný dip.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte, zbavte ho košťálu a rozdělte ho na jednotlivé růžičky, které ponořte do vroucí vody s plátky omytého citronu a koprem.

Poznámka: Květák vařte 5 minut pod pokličkou na mírném ohni.

2. KROK

Zatímco se květák vaří, připravte si směs na obalování. Ve větší míse smíchejte strouhanku s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, italskými bylinkami, solí, pepřem, nasekanou petrželkou a najemno nastrouhaným parmazánem.

3. KROK

Uvařený květák sceďte a připravte si misku s vyšlehanými vejci a druhou misku s moukou, ve které všechny růžičky květáku obalte. Následně je namočte do vyšlehaného vejce a obalte ve směsi se strouhankou. 

4. KROK

Květák odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím si připravte dip. 

5. KROK

V misce smíchejte smetanu, s jogurtem, citronovou šťávou, petrželkou, pepřem a solí. Jakmile se ingredience propojí, přelijte směs do servírovací misky. 

Poznámka: Obalovaný květák pečený v troubě podávejte společně se smetanovým dipem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jednoduše chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů