Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané jogurtové langoše bez kynutí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Nadýchané jogurtové langoše bez kynutí - postup přípravy

Jogurtové langoše, podle paní Anety Vagalové, připravíte rychle a nemusíte čekat na vykynutí těsta. Výsledný pokrm je vláčný, mírně křupavý a dokonale vás zasytí.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Na potření

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s jedlou sodou, kypřícím práškem do pečiva a solí. Do suchých ingrediencí vmíchejte jogurt  a vytvořte hladké těsto. 

Poznámka: Pokud je těsto lepivé, přidejte do něj více mouky. Pokud je naopak příliš suché, přilijte do něj trochu vody.

2. KROK

Těsto rozdělte na 8 stejně velkých částí, z kterých vytvořte bochánky o průměru přibližně 15 cm, které položte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je fólií a nechte je 5 minut odpočívat. 

3. KROK

Poznámka: Těsto můžete odkládat na jakoukoliv jinou rovnou plochu. Pečicí papír slouží k tomu, aby se těsto k podložce nepřilepilo.

4. KROK

V rozpálené pánvi smažte langoše z každé strany přibližně 2–4 minuty, dozlatova. Ještě teplé je servírujte pomazané prolisovaným česnekem, kečupem a posypané nastrouhaným sýrem.

5. KROK

Poznámka: Doba smažení závisí na tom, jaký výkon hořáku zvolíte. Langoše jsou vláčnější, pokud je smažíte pomalu na mírném ohni. Zabere to víc času, ale stojí to za to.

6. KROK

Tip: Usmažené jogurtové langoše odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Díky tomu budou lépe stravitelné. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů