Nadýchané jogurtové langoše bez kynutí - postup přípravy
Jogurtové langoše, podle paní Anety Vagalové, připravíte rychle a nemusíte čekat na vykynutí těsta. Výsledný pokrm je vláčný, mírně křupavý a dokonale vás zasytí.
Ingredience
Na potření
Na smažení
Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s jedlou sodou, kypřícím práškem do pečiva a solí. Do suchých ingrediencí vmíchejte jogurt a vytvořte hladké těsto.
Poznámka: Pokud je těsto lepivé, přidejte do něj více mouky. Pokud je naopak příliš suché, přilijte do něj trochu vody.
Těsto rozdělte na 8 stejně velkých částí, z kterých vytvořte bochánky o průměru přibližně 15 cm, které položte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je fólií a nechte je 5 minut odpočívat.
Poznámka: Těsto můžete odkládat na jakoukoliv jinou rovnou plochu. Pečicí papír slouží k tomu, aby se těsto k podložce nepřilepilo.
V rozpálené pánvi smažte langoše z každé strany přibližně 2–4 minuty, dozlatova. Ještě teplé je servírujte pomazané prolisovaným česnekem, kečupem a posypané nastrouhaným sýrem.
Poznámka: Doba smažení závisí na tom, jaký výkon hořáku zvolíte. Langoše jsou vláčnější, pokud je smažíte pomalu na mírném ohni. Zabere to víc času, ale stojí to za to.
Tip: Usmažené jogurtové langoše odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Díky tomu budou lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.