Nepečený třešňový dort s broskvovou náplní - postup přípravy
Nepečený třešňový dort připravíte jednoduše a bez použití trouby. Budete k tomu připravovat jen pár základních ingrediencí a v kuchyni strávíte jen několik minut.
Ingredience
Želé poleva
Sušenky v mixéru rozmělněte na jemný prášek a v míse je smíchejte s kakaem a kokosovým olejem. Vzniklým těstem vyplňte dortový ráfek a uhlaďte ho pomocí dna sklenice tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Broskve sceďte a nakrájejte je na plátky o šířce 0,5 cm. Poté jimi pokryjte těsto v dortovém ráfku.
Poznámka: Nálev z broskví nevylévejte, budete ho později potřebovat.
Do rendlíku nalijte nálev z broskví a smíchejte ho s želatinou v prášku. Směs zahřívejte přibližně 1–2 minuty, dokud se želatina nerozpustí a polijte jí celý povrch broskví.
Třešně opláchněte, osušte bílým ubrouskem a posypte jimi povrch dezertu. Do rendlíku následně vlijte třešňovou šťávu, smíchejte ji s želatinou a 1–2 minuty tekutinu zahřívejte. Jakmile se želatina rozpustí, polovinou množství tekutiny zalijte vrstvu třešní.
Dezert nechte 10 minut volně chladnout a poté ho zalijte druhou polovinou třešňové šťávy s želatinou. Na povrch dortu položte bublinkovou fólii a vložte ho na 30 minut do lednice. Poté z dezertu fólii sejměte a nepečený třešňový dort podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell