Vláčná bábovka s vaječným likérem - postup přípravy
Bábovka s vaječným likérem, podle paní Katky Sojkové, provoní váš domov a vytvoří útulnou atmosféru. Dezert má křupavou kůrku a vláčný střed. Skvěle chutná s kávou.
Ingredience
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte k nim olej a vaječný likér.
Nakonec do směsi vešlehejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a vzniklým těstem naplňte formu na bábovku, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou.
Tip: Před použitím mouku prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Bábovku s vaječným likérem pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení ji nechte vychladnout a podávejte ji posypanou cukrem a nakrájenou na kousky.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte, když do ní píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.