Pomazánka z pečeného česneku s tymiánem - postup přípravy
Pomazánka z pečeného česneku podle Youtube kanálu Recepty bez brepty vás okouzlí aromatickou chutí a jemnou texturou. Poslouží také jako originální dip.
Ingredience
Špičku obou hlav česneku odkrojte a zabalte je do alobalu tak, aby horní část zůstala otevřená. Na každou hlavu česneku nalijte po 1 lžíci olivového oleje a nasypte trochu soli. Alobal uzavřete a česnek pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.
Po upečení stroužky česneku z hlavy vyndejte a vložte je do mísy, kde je ochuťte lžící olivového oleje. Přidejte také máslo, tymián, Gervais a sůl. Ingredience důkladně zamíchejte a hotovou pomazánku přendejte do servírovací misky.
Poznámka: Pomazánku z pečeného česneku servírujte s oblíbeným pečivem. Můžete ji podávat hned, ale skvěle chutná také vychlazená. V takovém případě ji vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty