Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasická olejová bábovka s vanilkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Klasická olejová bábovka s vanilkou - postup přípravy

Klasická olejová bábovka je vláčná a nadýchaná. Připravte si recept podle paní Jitky Kořánové, který je rychlý a zvládnou ho i začátečníci. Dezert je vhodný i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, mléko, polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva. 

Tip: Aby bylo těsto hladké a bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

2. KROK

Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich vmíchejte kakao. Do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku vlijte nejprve světlé těsto a na něj nalijte těsto tmavé. Klasickou olejovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut. 

3. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte, když do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na špejli trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Bábovku po upečení nechte volně vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů