Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí junior se šťávou z červené řepy

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Kuřecí junior se šťávou z červené řepy - postup přípravy

Příprava kuřecího juniora vám umožní mít čerstvý, chutný a zdravý salám stále po ruce. Neobsahuje konzervanty ani jiné umělé přísady a je hotový za pár minut.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna zbavte kůže a vložte je do mísy, kde je omyjte ve vodě s jedlou sodou. Vodu následně slijte a k masu přidejte kuřecí prso, oloupanou cibuli, bobkové listy, kuličky černého pepře a sůl. 

2. KROK

Obsah hrnce zalijte studenou vodou a vývar vařte 2 hodiny. Maso z něj poté vyndejte, vývar sceďte a smíchejte ho s želatinou. Maso zbavte kostí a uvařenou mrkev bez slupky nastrouhejte nahrubo. Šťávu z řepy vymačkejte a vlijte ji do mísy k masu společně se směsí vývaru a želatiny. 

3. KROK

Vše v míse rozmixujte tyčovým mixérem, dohladka. Vařená vejce zbavte žloutků a bílky nakrájejte na drobné kousky, které vmíchejte do rozmixované masové směsi se šťávou z řepy. 

4. KROK

Směsí naplňte dvě plastové lahve, z kterých jste odkrojili horní části tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Láhve zakryjte alobalem a vložte je na noc do lednice. 

5. KROK

Kuřecí junior z lahví vyndejte a salám podávejte s oblíbeným pečivem nebo zeleninou jako součást obložených mís. 

Poznámka: Salám skladujte v lednici v uzavřené nádobě bez přístupu vzduchu, a co nejdříve ho spotřebujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé jídlo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů