Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové lívance s jablky a skořicí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Jogurtové lívance s jablky a skořicí - postup přípravy

Pokud hledáte ten nejlepší recept na nadýchaný a snadný dezert, vyzkoušejte tyto jogurtové lívance s jablky a skořicí. Servírovat je můžete samotné, se šlehačkou nebo také karamelovou omáčkou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do něj cukr a vanilkový cukr. Poté směs pečlivě promíchejte. Následně do ní přidejte olej a bílý jogurt.

2. KROK

Směs lehce promíchejte, přidejte do ní hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte hladké, ale tužší těsto.

3. KROK

Jablko oloupejte a poté ho nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ho do mísy, zasypte ho mletou skořicí a směs opět velmi dobře promíchejte.

4. KROK

Do pánve nalijte pár kapek oleje a pomocí lžíce tvořte menší lívance. Poté je smažte z obou stran dozlatova. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.

5. KROK

Lívance můžete ihned servírovat jen posypané moučkovým cukrem, nebo je doplňte šlehačkou či karamelovou omáčkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dolci Veloci 89

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů