Kuře na paprice se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Kuře na paprice, podle paní Petry Pospíchalové, spojuje šťavnaté maso s chutnou krémovou paprikovou omáčkou. Pokrm je vhodný ve všední den i jako slavnostní jídlo.
Ingredience
Na zahuštění
Kuřecí stehna vykostěte a maso nakrájejte na menší kousky. V hrnci na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli přibližně 2 minuty a poté k ní přidejte maso, které osolte, opepřete a ochuťte mletým kmínem a paprikou.
Směs podlijte vodou a pod pokličkou a na mírném ohni ji duste 30–40 minut, do změknutí masa. Na závěr omáčku zahustěte moukou rozpuštěnou ve vodě.
Poznámka: Množství mouky s vodou určete na základě vlastních preferencí na hustotu omáčky.
Do hrnce přidejte také smetanu a pokrm vařte dalších 10 minut. Poté ho dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti a servírujte ho s houskovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou, jako je například rýže.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné kuře na paprice provařit, aby bylo jídlo lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.