Pečená vepřová plec s vařenými brambory - postup přípravy
Jednoduchý recept na pečenou vepřovou plec, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, byste měli určitě vyzkoušet. Maso je křehké, šťavnaté a rozplývá se v ústech.
Ingredience
Příloha
Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. Poté je sceďte. Zatímco se brambory vaří, maso vložte do pekáče a ochuťte ho z obou stran kmínem, Směsí bylin a koření, solí a kořením Steak.
Pekáč přikryjte pokličkou a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. Poté maso podlijte vodou a pečte ho už bez pokličky další 1,5–2 hodiny.
Pečenou vepřovou plec servírujte s vařenými brambory, které polijte výpekem z masa.
Tip: Pokrm můžete podávat s plátky rajčat a listem salátu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou