Stánkové langoše z kynutého těsta - postup přípravy
Pokud jste milovník klasických stánkových langošů, vyzkoušejte je podle receptu paní Dany L. Servírujte je s kečupem a sýrem, nebo vyzkoušejte sladkou variantu se šlehačkou a marmeládou.
Na langoše
Na dokončení
Do hladké mouky udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Poté k němu přidejte cukr a trošku vody a nechte vzejít kvásek.
Kolem kvásku nasypte kypřicí prášek a sůl. Poté do mísy přidejte bílý jogurt, zbytek vody a vypracujte hladké těsto. Následně ho přikryjte utěrkou a nechte ho kynout.
Těsto rozdělte na 10 přibližně 100g bochánků, vyskládejte je plech a pod utěrkou je nechte ještě chvíli kynout.
Na talíř nalijte trošku oleje, bochánek položte na talíř a vytvarujte z něj placku. Tu poté smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Usmažený langoš nechte okapat na ubrousku a poté ho ihned servírujte. Naslano s kečupem, nastrouhaným sýrem a prolisovaným česnekem.
Tip: Langoše jsou vynikající i nasladko. Můžete zvolit klasickou kombinaci marmelády se šlehačkou, nebo vyzkoušejte povidla se zakysanou smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.