Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sterilovaná pikantní rajčatová omáčka

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Sterilovaná pikantní rajčatová omáčka - postup přípravy

Tento jednoduchý recept na přípravu sterilované pikantní rajčatové omáčky vám umožní mít ji po ruce celý rok. Hodí se k těstovinám, masu i jako originální dip.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte je stopek a nakrájejte je na čtvrtky. Stroužky česneku rozemelte v mlýnku na maso stejně, jako omyté zelené feferonky. 

Poznámka: Před mletím paprik z nich odstraňte semeníky a papriky rozkrojte na menší kusy.

2. KROK

Následně pomelte také rajčata a všechny ingredience vložte do jednoho hrnce, který položte na sporák. Směs zahřívejte na mírném ohni 3 minuty a poté k ní vmíchejte sůl, cukr, ocet a vše důkladně promíchejte. Po 30 minutách vypněte sporák a omáčku nechte v hrnci volně chladnout přibližně 2 hodiny.

3. KROK

Následně směsí naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky. 

Poznámka: Sterilizace sklenic a víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.

4. KROK

Pikantní rajčatovou omáčku skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte. Do té doby uchovávejte omáčku v lednici.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 3700 ml omáčky.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů