Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Játrové řízky s brambory a smetanovým dipem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Játrové řízky s brambory a smetanovým dipem - postup přípravy

Šťavnaté játrové řízky jsou chutné a výživné jídlo, které se hodí k obědu i večeři. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Dip

Příloha

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15–20 minut. Poté očistěte játra a horizontálně je rozpulte na plátky, které jemně naklepejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kusy. 

2. KROK

Játra opepřete z obou stran a obalte je v trojobalu tvořeného moukou, vejci s mlékem a strouhankou. Maso poté smažte z každé strany přibližně 2–3 minuty, dozlatova. 

Poznámka: Do směsi vajec a mléka přidejte ½ lžičky soli.

3. KROK

Tip: Játrové řízky po usmažení odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

4. KROK

Nyní připravte dip. Smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Řízky z jater servírujte s uvařenými brambory a smetanovým dipem. 

Tip: Každou porci ozdobte cherry rajčaty a červenou paprikou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů