Játrové řízky s brambory a smetanovým dipem - postup přípravy
Šťavnaté játrové řízky jsou chutné a výživné jídlo, které se hodí k obědu i večeři. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Dip
Příloha
Na smažení
Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15–20 minut. Poté očistěte játra a horizontálně je rozpulte na plátky, které jemně naklepejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kusy.
Játra opepřete z obou stran a obalte je v trojobalu tvořeného moukou, vejci s mlékem a strouhankou. Maso poté smažte z každé strany přibližně 2–3 minuty, dozlatova.
Poznámka: Do směsi vajec a mléka přidejte ½ lžičky soli.
Tip: Játrové řízky po usmažení odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Nyní připravte dip. Smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Řízky z jater servírujte s uvařenými brambory a smetanovým dipem.
Tip: Každou porci ozdobte cherry rajčaty a červenou paprikou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou