Tvarohový chlebíček s broskvemi - postup přípravy
Tvarohový chlebíček je plný zdravých ingrediencí a osvěžujícího ovoce. Připravte si nadýchaný dezert, jehož výhodou je snadná a rychlá příprava. Hodí se i ke snídani.
Těsto
Náplň
Máslo smíchejte s moukou smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a s kakaovým práškem. Do směsi vmíchejte vaječné žloutky s cukrem a vytvořte těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte na 30 minut do lednice.
Zatím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, zakysanou smetanou, pudinkem v prášku a krupicí. Polovinu krému odložte bokem a do druhé půlky vmíchejte mák.
Po vychlazení polovinou nastrouhaného těsta naplňte formu na chléb vyloženou pečicím papírem. Formu vložte následně do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto pečte 10 minut.
Upečené těsto poté pokryjte na kousky nakrájenými broskvemi, které střídavě pokryjte světlým a makovým krémem.
Tip: Při vrstvení se můžete inspirovat postupem přípravy ve videu níže.
Na krém nastrouhejte zbylé těsto a dezert pečte při 175 °C 50 minut. Tvarohový chlebíček vyjměte z formy a nechte ho vychladnout.
Poznámka: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Разом за столом