Zapečený květák s restovanou zeleninou - postup přípravy
Pokud máte doma květák a nevíte, jak ho připravit, vyzkoušejte tento recept se zeleninou a sýrem. Můžete ho servírovat jako samostatný chod nebo jako přílohu.
Ingredience
Květák rozeberte na růžičky a vařte ho v osolené vodě s mlékem přibližně 8 minut, dokud nezměkne. Poté ho sceďte a nechte ho vychladnout.
V míse rozšlehejte vejce, poté do něj přidejte uvařený květák a směs rozmixujte do hladké a nadýchané kaše. Následně přidejte mouku a vytvořte těsto.
Houby, papriky, mrkev, cibuli a rajče nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a zeleninu restujte, dokud nezměkne a nezezlátne. Poté směs dochuťte solí, pepřem a sušenou mátou.
Pečicí formu vymažte olivovým olejem a nalijte do ní květákovou směs. Navrch rovnoměrně rozprostřete opečenou zeleninu. Poté nastrouhejte sýr a nasypte ho na zeleninu.
Pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a květák pečte po dobu 20 minut. Na závěr můžete zapnout gril na 10 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
Zapečený květák ihned servírujte. Můžete ho servírovat jako přílohu nebo hlavní choď.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Kochen