Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zeleninový bujón s kurkumou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí zeleninový bujón s kurkumou - postup přípravy

Zvýrazněte chuť svých pokrmů domácím zeleninovým bujónem. Výhodou snadného receptu je rychlá příprava a přehled o tom, co každá kostka bujónu obsahuje.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a smažte na něm nakrájený pórek, oloupanou nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem, oloupanou a nakrájenou ředkev, celer, petrželku a nakrájený řapíkatý celer. 

2. KROK

Ingredience během smažení občas promíchejte – celý proces potrvá přibližně 10 minut. Směs ochuťte solí, kurkumou, znovu ji zamíchejte a pod pokličkou ji duste 20 minut. 

3. KROK

Po této době hrnec odstavte z tepla a jeho obsah rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Směs následně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 12 hodin do lednice. 

4. KROK

Vychlazenou směs přendejte z plechu na prkénko, kde ji nakrájejte na malé kostičky, které zabalte, jednu po druhé, do alobalu. Kostičky uchovávejte v suchu a na temném místě.

Tip: Domácí zeleninový bujón můžete použít k přípravě polévek, omáček a dalších pokrmů. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Frische Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů