Domácí zeleninový bujón s kurkumou - postup přípravy
Zvýrazněte chuť svých pokrmů domácím zeleninovým bujónem. Výhodou snadného receptu je rychlá příprava a přehled o tom, co každá kostka bujónu obsahuje.
Ingredience
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a smažte na něm nakrájený pórek, oloupanou nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem, oloupanou a nakrájenou ředkev, celer, petrželku a nakrájený řapíkatý celer.
Ingredience během smažení občas promíchejte – celý proces potrvá přibližně 10 minut. Směs ochuťte solí, kurkumou, znovu ji zamíchejte a pod pokličkou ji duste 20 minut.
Po této době hrnec odstavte z tepla a jeho obsah rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Směs následně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 12 hodin do lednice.
Vychlazenou směs přendejte z plechu na prkénko, kde ji nakrájejte na malé kostičky, které zabalte, jednu po druhé, do alobalu. Kostičky uchovávejte v suchu a na temném místě.
Tip: Domácí zeleninový bujón můžete použít k přípravě polévek, omáček a dalších pokrmů.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte