Dýňové řezy s tvarohem a rozinkami - postup přípravy
Připravte si ten nejlahodnější a nejjemnější dezert, jaký jste kdy jedli. Dýňové řezy jsou vláčné a plné rozmanitých chutí. Výhodou receptu je rychlá a velmi snadná příprava.
Na dýňové řezy
Na dokončení
Dýni oloupejte, nakrájejte ji na kousky a vložte ji do hrnce, kde k ní přilijte vodu a vařte ji 20 minut, do změknutí. V jiné míse rozmixujte tvaroh s cukrem a vejci. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi zakysanou smetanu.
Dýni odstavte z tepla a rozmixujte ji do hladka. Formu na pečení vymažte tukem a vysypte moukou. Poté dýni vmíchejte do tvarohové směsi, do které vmíchejte také pudink v prášku.
Tip: Místo pudinku můžete použít škrob.
Rozinky smíchejte se škrobem a několika z nich posypte dno formy na pečení. Na rozinky nalijte část těsta, které pokryjte další vrstvou rozinek.
Poznámka: Vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience.
Formu na pečení následně vložte do předehřáté trouby na 180 °C a dezert pečte 40 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. V případě, že ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení nechte dýňové řezy aspoň 3 hodiny volně chladnout, poté je vyndejte z formy na pečení a servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Выпечка и кулинария.