Rychlá krémová cuketová polévka - postup přípravy
Pokud jste ještě nejedli cuketovou polévku, pak rozhodně vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept. Servírovat ji můžete samotnou nebo s opečenými máslovými krutony.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Cuketu nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci rozehřejte rostlinný olej na středním ohni.
Přidejte nakrájenou cibuli a smažte 3–4 minuty, dokud nezíská zlatavou barvu. Následně přidejte česnek, petrželku, bazalku a pepř. Směs poté smažte další minutu, aby se uvolnily všechny vůně.
Do hrnce přidejte smetanový sýr, cuketu a horkou vodu. Vše dobře promíchejte a přiveďte polévku k varu. Zakryjte hrnec pokličkou, snižte teplotu na minimum a nechte ji vařit 20 minut.
Dle chuti ji osolte a opepřete, poté polévku dobře promíchejte a vypněte sporák. Pomocí mixéru nebo ponorného mixéru ji rozmixujte dohladka. Pokud ji chcete jemnější, můžete ji přecedit přes sítko.
Hotovou krémovou cuketovou polévku podávejte horkou, posypanou nasekanou petrželkou a bazalkou. Doporučujeme podávat s opečenými krutony.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Always Yummy!