Nadýchaná smažená cuketa v těstíčku - postup přípravy
Cuketa v těstíčku je křupavý pokrm, který můžete servírovat jako předkrm nebo místo jednohubek. Součástí receptu je jemný aromatický dip, který cuketu skvěle doplňuje.
Na cuketu
Dip
Cukety omyjte, odkrojte z nich okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na tenké plátky. Cuketu vložte do misky, zasypte ji solí a nechte 15 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli cuketa pustí šťávu a zkřehne.
V jiné misce vyšlehejte vaječné bílky se solí do tuhého sněhu a odložte ho bokem. Z cuket vymačkejte přebytečnou šťávu a smíchejte ji s moukou, solí a pepřem.
Tip: Místo mouky můžete použít škrob. Do směsi můžete vmíchat i jiné oblíbené koření dle vlastní chuti.
Ochucené cukety následně vmíchejte do sněhu z bílků a smažte je na rozpáleném oleji, ze všech stran, přibližně 3 minuty.
Tip: Z cuket, pomocí lžíce, vytvářejte hromádky, které následně smažte.
Usmaženou cuketu v těstíčku odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Nyní připravte dip smícháním bílého jogurtu, sladké chilli omáčky a citronové šťávy.
Tip: Cuketu v těstíčku servírujte s připraveným dipem jako předkrm nebo místo jednohubek.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdraví v misce