Musaka s mletým masem a smetanou - postup přípravy
Musaka dokonale kombinuje vrstvy mletého masa s brambory a lahodnou zálivkou, která dodává pokrmu originální chuť. Servírovat ji můžete ve všední den i na oslavách.
Masová směs
Brambory
Na polití
Na vymazání
Brambory oloupejte, nakrájejte je na širší plátky a odložte je bokem.
Tip: Aby brambory nezhnědly, než s nimi budete dále pracovat, ponořte je do studené vody.
Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji smažte 2 minuty. Poté k ní vmíchejte mleté maso, které smažte přibližně 4 minuty. Do směsi vmíchejte lžíci Podravky a odstavte ji z tepla.
Do brambor vmíchejte olej, Podravku, sušenou petrželku a černý pepř. Dno vymazaného pekáče vyložte polovinou množství brambor, které pokryjte masovou směsí a zakryjte zbytkem brambor.
Poznámka: Šťávu, kterou brambory pustily, nevylévejte, ale polijte jí pokrm v pekáči.
Musaku pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–45 minut. Zatím v misce rozšlehejte vejce se smetanou, moukou a mlékem.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, před použitím ji prosejte.
Upečenou musaku zalijte připravenou směsí a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Poznámka: Pokrm servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou smetany.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Prahnulo mi