Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané sýrové bulky z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané sýrové bulky z kynutého těsta - postup přípravy

Pokud milujte vůni a chuť domácího pečiva, pak rozhodně vyzkoušejte recept na tyto nadýchané sýrové bulky z kynutého těsta, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete samotné nebo s oblíbenou pomazánkou.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do menší nalijte vlažnou vodu, přisypte do ní cukr a rozdrobte droždí. Směs promíchejte a nechte vzejít kvásek po dobu 20 minut na teplém místě.

2. KROK

Kvásek přelijte do větší mísy, přidejte do něj olej, sůl a hladkou mouku. Vše pečlivě promíchejte a vytvořte hladké těsto. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu.

3. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 8 kusů. Z každého kousku na pomoučeném vále vytvořte bulku. Poté je přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Bulky pomocí prstů lehce zploštěte a nechte je kynout pod utěrkou dalších 20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vejcem a posypte je nahrubo nastrouhaným sýrem.

5. KROK

Bulky pečte v předehřáté troubě na teplotu 200 °C po dobu 20 minut. Poté je vyjměte, přendejte je na mřížku a nechte je vychladnout.

6. KROK

Sýrové bulky můžete servírovat samotné, jako přílohu k jídlu nebo je podávejte s oblíbenou pomazánkou.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů