Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné bramborové lokše se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 54 minut

Plněné bramborové lokše se zeleninou - postup přípravy

Obohaťte svou kuchyni tradiční slovenskou pochoutkou. Výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Lokše navíc obsahují zeleninu, která zasytí a skvěle chutná.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kusy a vařte je v osolené vodě 20 minut, doměkka. Zatím nakrájejte cibuli nadrobno a smažte ji na pánvi s rozpáleným olejem 3–4 minuty, dozlatova. 

2. KROK

K cibuli vmíchejte nahrubo nastrouhanou oloupanou mrkev, ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení 3–5 minut. Zelí nasekejte nadrobno a vmíchejte ho k zelenině, kterou duste další 5–7 minut, pod pokličkou. 

3. KROK

Uvařené brambory sceďte a ve větší míse je rozšťouchejte a smíchejte s vejcem, solí, černým pepřem. Do základu na bramborové těsto vmíchejte nasekanou petrželku a 250 g mouky smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto, mouku před použitím prosejte.

4. KROK

Po sedmi minutách vmíchejte do zeleniny rajčatovou pastu a směs smažte další minutu. Následně ji ochuťte solí, pepřem a vmíchejte do ní prolisovaný česnek. Ve smažení pokračujte dalších 10 minut.

5. KROK

Nyní do základu na bramborové těsto vsypte 125 g mouky a uhněťte těsto, které rozdělte na 6 stejně velkých dílů, které vyválejte na lokše o průměru přibližně 20 cm. 

6. KROK

Do středu každé placky vložte zeleninovou náplň, těsto přehněte a vidličkou k sobě připevněte okraje. 

Poznámka: Při plnění placek se můžete inspirovat pokyny ve videu níže.

7. KROK

Plněné bramborové lokše smažte přibližně 2 minuty z každé strany, dozlatova. 

Tip: Hotové lokše odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

8. KROK

Lokše plněné zeleninou servírujte samotné, ale můžete je osvěžit také trochou zakysané smetany. 

Tip: Podávat je můžete jako lehké hlavní jídlo nebo svačinku. Skvěle chutnají i zastudena.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Frische Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů