Zapečené brambory s vepřovým masem - postup přípravy
Výživné zapečené brambory s vepřovým masem, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou plné rozmanitých ingrediencí. Přípravy se nemusí bát ani začátečníci.
Základ
Zdobení
Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do zapékací mísy. Na větší kousky nakrájejte cibuli a přidejte ji k bramborám.
Do směsi vmíchejte také nakrájený česnek, rajče, papriku a, na větší kousky nakrájené, vepřové maso.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Přidejte také kuličky jalovce, bobkový list, mletou uzenou papriku, hořčici, pepř, sůl, sladkou chilli omáčku a worcestrovou omáčku.
Tip: Místo uzené papriky můžete použít mletou sladkou papriku. Místo sladké chilli omáčky je možné použít kečup.
Ingredience důkladně promíchejte, do mísy nalijte horkou vodu tak, aby bylo maso zcela ponořené a pokrm pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 80 minut.
Tip: Zapečené brambory s vepřovým masem servírujte ozdobené nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem