Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslový krém na dort s vanilkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Máslový krém na dort s vanilkou - postup přípravy

Máslový krém na dort má nadýchanou, krémovou texturu a univerzální chuť. Krém se skvěle hodí k plnění a zdobení dezertů, které můžete servírovat i na slavnostech.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci vyšlehejte vejce s cukrem a kukuřičným škrobem do hladka. Do směsi vešlehejte, nadvakrát, mléko a směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. 

Poznámka: Směs zahřívejte za stálého míchání, aby se nepřipálila.

2. KROK

Hrnec ponořte do ledové lázně, aby směs rychleji chladla, poté ho vyjměte, přikryjte potravinovou fólií a odložte bokem. 

Poznámka: Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

3. KROK

V jiném hrnci vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem a do vzniklé pěny vešlehejte vychladlou směs s vejci a mlékem. 

Tip: Vzniklý krém můžete použít k plnění dezertů a k jejich zdobení. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů