Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá dýňová bábovka s dýňovou glazurou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 48 minut

Rychlá dýňová bábovka s dýňovou glazurou - postup přípravy

Rychlá dýňová bábovka je zdravější alternativou k tradičnímu dezertu. Výhodou nadýchaného pokrmu je jeho jednoduchá příprava, zajímavý vzhled a originální chuť.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Glazura

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Polovinu množství mouky smíchejte se skořicí, muškátovým oříškem, zázvorem, mletým novým kořením, jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

V jiné míse vyšlehejte vejce s mandlovým extraktem a rozpuštěným máslem. Do směsi přidejte podmáslí a oba druhy cukru. Ingredience důkladně zamíchejte a přidejte k nim dýňové pyré se zbytkem mouky.  

Tip: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.

3. KROK

Vzniklým těstem naplňte, olejem vymazanou, formu na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

Tip: Zda je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Zatím připravte glazuru. V míse smíchejte moučkový cukr se smetanovým sýrem, trochou mléka a dýňovým pyré. Po upečení nechte bábovku 10 minut stát, poté ji vyjměte z formy a nechte ji volně vychladnout na chladící mřížce.

5. KROK

Na závěr rychlou dýňovou bábovku polijte připravenou glazurou a nechte ji pár minut tuhnout. 

Poznámka: Bábovku servírujte nakrájenou na kousky. Skvěle se hodí ke snídani i odpolední kávě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: CANDY THA GLAM COOK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů