Rychlá dýňová bábovka s dýňovou glazurou - postup přípravy
Rychlá dýňová bábovka je zdravější alternativou k tradičnímu dezertu. Výhodou nadýchaného pokrmu je jeho jednoduchá příprava, zajímavý vzhled a originální chuť.
Těsto
Glazura
Polovinu množství mouky smíchejte se skořicí, muškátovým oříškem, zázvorem, mletým novým kořením, jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva.
V jiné míse vyšlehejte vejce s mandlovým extraktem a rozpuštěným máslem. Do směsi přidejte podmáslí a oba druhy cukru. Ingredience důkladně zamíchejte a přidejte k nim dýňové pyré se zbytkem mouky.
Tip: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.
Vzniklým těstem naplňte, olejem vymazanou, formu na bábovku a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Zda je bábovka upečená, poznáte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Zatím připravte glazuru. V míse smíchejte moučkový cukr se smetanovým sýrem, trochou mléka a dýňovým pyré. Po upečení nechte bábovku 10 minut stát, poté ji vyjměte z formy a nechte ji volně vychladnout na chladící mřížce.
Na závěr rychlou dýňovou bábovku polijte připravenou glazurou a nechte ji pár minut tuhnout.
Poznámka: Bábovku servírujte nakrájenou na kousky. Skvěle se hodí ke snídani i odpolední kávě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CANDY THA GLAM COOK