Ořechové řezy s kávovým krémem - postup přípravy
Ořechové řezy s kávovým krémem jsou dezert, kombinující bohatou chuť ořechů s nahořklou kávovou chutí. Díky luxusnímu vzhledu se skvěle hodí na oslavy.
Těsto
Náplň
Krém
K navlhčení
Nejprve připravte těsto. Z vaječných bílků a cukru vyšlehejte tuhý sníh, do kterého vešlehejte, jeden po druhém, vaječné žloutky.
Poznámka: Cukr přidávejte do bílků postupně, za stálého šlehání.
Do vzniklé směsi vmíchejte mouku se škrobem a těsto vlijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35 minut.
Tip: Aby vniklo hladké těsto bez hrudek, mouku se škrobem, před použitím, prosejte.
Zatím připravte náplň. Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte je s nakrájenými sušenými švestkami. Do směsi přidejte strouhaný kokos se škrobem, moukou a kypřicím práškem do pečiva. Ingredience promíchejte a odložte bokem.
V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky do pěny, do které, za stálého šlehání, přidejte cukr.
Poznámka: Cukr přidávejte do bílkové pěny po částech. Díky tomu se ingredience lépe propojí.
Do sněhu vmíchejte připravenou směs s ořechy a hmotu rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Náplň pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 30 minut.
Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s cukrem a smetanou do pěny, do které vešlehejte instantní kávu s mletou kávou. Poté připravte tekutinu k navlhčení korpusu. V jiné misce smíchejte instantní kávu s cukrem a vodou.
Upečený korpus, horizontálně, rozřízněte na dvě stejné části, které navlhčete tekutinou připravenou z kávy, cukru a vodky. Oba korpusy potřete ⅔ krému a na jeden z nich položte upečenou náplň s ořechy.
Náplň přikryjte druhým korpusem, potřenou stranou dolů a celý povrch dezertu pokryjte zbylou třetinou krému.
Tip: Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a dezert nazdobte. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Ořechové řezy s kávovým krémem vložte na 2 hodiny do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy są łatwe