Vrstvený palačinkový dort s jemným krémem - postup přípravy
Vrstvený palačinkový dort spojuje lehkost palačinek s jemnou krémovou náplní. Můžete ho servírovat při narozeninových oslavách i běžných setkáních s blízkými.
Těsto
Krém
Zdobení
Mléko smíchejte v hrnci se změklým máslem, kakaovým práškem a cukrem. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se máslo nerozpustí, a poté ji přelejte do mísy, kde ji smíchejte s moukou.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, kakao i mouku, před použitím, prosejte.
V jiné míse vyšlehejte vejce, která do kakaové směsi vmíchejte. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte ji do lednice, kde ji nechte tak dlouho, dokud směs nevychladne. Následně do ní vmíchejte instantní kávu a ze vzniklého těsta vytvořte 5 palačinek.
Poznámka: Palačinky smažte na mírném ohni, z každé strany, přibližně minutu. Pánev vždy potřete trochou oleje.
Nyní připravte krém. Smetanu vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem, do hladka. Poté do směsi vešlehejte smetanový sýr a krémem vždy pomažte jednu palačinku, kterou přikryjte druhou palačinkou.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit palačinkou. Krémem potřete i strany vrstveného palačinkového dortu.
Dezert ozdobte kakaem a vložte ho na 3–4 hodiny do lednice. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lieblingsdesserts