Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Měkké máslové sušenky sypané cukrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Měkké máslové sušenky sypané cukrem - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům jemného cukroví, připravte máslové sušenky, které se rozplývají na jazyku. Můžete je servírovat jako lehký dezert ke kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
30 kusů
+ -

Ingredience

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s vychlazeným máslem a vytvořte drobenku. K ingrediencím přidejte vodu s octem a uhněťte těsto, které zabalte do sáčku a vložte na 40 minut do lednice. 

2. KROK

Poté z těsta vyválejte plát o výšce 0,4 cm, který posypte cukrem, přeložte ho na polovinu a vyválejte. Přeložené těsto znovu vyválejte, pocukrujte a znovu přeložte. 

Poznámka: Celý postup 4x zopakujte. 

3. KROK

Nakonec těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm a horizontálně ho rozřízněte na tři části, z kterých vykrojte trojúhelníky tak, jak to můžete vidět níže ve videu. 

4. KROK

Trojúhelníky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut. 

Poznámka: Sušenky nechte vychladnout na chladící mřížce a servírujte je posypané moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů