Jablečné růžičky s cukrem a skořicí - postup přípravy
Jablečné růžičky se skořicí jsou nejen chutným dezertem, ale také krásně vypadající pochoutkou, která ozdobí každý stůl. Výhodou je velmi snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Listové těsto jemně rozválejte a nakrájejte ho na proužky o šířce přibližně 4 cm. Jablka omyjte a nakrájejte je na tenké plátky.
Poznámka: Jablka, před krájením, zbavte jádřinců.
Plátky jablek položte na polovinu každého pruhu, tak jak to můžete vidět ve videu níže. Poté ovoce posypte cukrem a, ovocem nepokrytou, polovinou těsta plátky jablek zakryjte. Naplněný pruh těsta zarolujte tak, abyste vytvořili růžičku.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Jablečné růžičky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, posypte je cukrem a skořicí a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Dezert nechte vychladnout na chladící mřížce a poté ho servírujte ke kávě nebo čaji.
Tip: Růžičky z jablek můžete podávat posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes