Chlebová drožďovka s mrkví a hráškem - postup přípravy
Chlebová drožďovka je jemná, výživná a plná bohatých chutí. Zahřejte se rychlou a jednoduchou polévkou podle tradičního receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Oloupanou mrkev s cibulí a jarní cibulkou nakrájejte nadrobno. Na kostičky nakrájejte také krajíce chleba a v hrnci rozpusťte máslo.
Na másle smažte oba druhy cibule 2–3 minuty, přidejte droždí, ingredience zamíchejte a přidejte k nim uzenou mletou papriku, kterou ihned zalijte vývarem.
Tip: Papriku dlouho nesmažte, aby nezhořkla.
Do vývaru přidejte nakrájený chleba s kmínem, polévku opepřete a vařte 10 minut. Po této době hrnec odstavte z tepla a jeho obsah rozmixujte do hladka. Polévku přiveďte opět k varu a vmíchejte do ní mrkev.
Pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud mrkev nezměkne a poté do polévky přidejte hrášek s prolisovaným česnekem. Jakmile se polévka začne vařit, vmíchejte do ní rozšlehané vejce a polévku vařte ještě 2 minuty.
Chlebovou držďovku servírujte posypanou nasekanou petrželkou.
Tip: Chcete-li, aby vás polévka více zasytila, podávejte ji s oblíbeným pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem