Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krkovice s bramborem a zeleninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Pečená krkovice s bramborem a zeleninou - postup přípravy

Pečená krkovice s bramborem a zeleninou vás nadchne plnou chutí a křupavou kůrkou. Tento jednoduchý a rychlý recept je perfektní volbou pro vydatný hlavní chod.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Na podlití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Na proužky nakrájejte cibuli, stroužky česneku a papriku. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

2. KROK

Na měsíčky nakrájejte rajčata a na plátky, o šířce cca 2 cm, nakrájejte vepřovou krkovici. Formu na pečení vymažte olejem, pokryjte brambory, plátky masa a nakrájenou zeleninou. 

3. KROK

Pokrm ochuťte oreganem, pepřem, solí, mletou sladkou paprikou a potřete hořčicí. Pokrm posypte rozmačkanou kostkou hovězího bujónu a vše zalijte olivovým olejem. 

4. KROK

Suroviny důkladně promíchejte, podlijte vodou, zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 220–230 °C po dobu 70 minut. 

5. KROK

Po sedmdesáti minutách alobal sejměte a pokračujte v pečení dalších 20 minut na 250 °C. Pečenou krkovici s bramborem podávejte společně s upečenou zeleninou. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů