Pečená krkovice s bramborem a zeleninou - postup přípravy
Pečená krkovice s bramborem a zeleninou vás nadchne plnou chutí a křupavou kůrkou. Tento jednoduchý a rychlý recept je perfektní volbou pro vydatný hlavní chod.
Základ
Na podlití
Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Na proužky nakrájejte cibuli, stroužky česneku a papriku.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Na měsíčky nakrájejte rajčata a na plátky, o šířce cca 2 cm, nakrájejte vepřovou krkovici. Formu na pečení vymažte olejem, pokryjte brambory, plátky masa a nakrájenou zeleninou.
Pokrm ochuťte oreganem, pepřem, solí, mletou sladkou paprikou a potřete hořčicí. Pokrm posypte rozmačkanou kostkou hovězího bujónu a vše zalijte olivovým olejem.
Suroviny důkladně promíchejte, podlijte vodou, zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 220–230 °C po dobu 70 minut.
Po sedmdesáti minutách alobal sejměte a pokračujte v pečení dalších 20 minut na 250 °C. Pečenou krkovici s bramborem podávejte společně s upečenou zeleninou.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně