Roztomilí sušenkoví ježci s kokosem - postup přípravy
Pokud hledáte roztomilé a zároveň originální vánoční cukroví, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sušenkové ježky. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá.
Na sušenky
Na zdobení
Do mísy nasypte moučkový cukr, přidejte do něj změklé máslo, vanilin, sůl a vejce. Poté směs šlehejte po dobu 2–3 minut do nadýchané hmoty.
Hladkou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a postupně ji zapracujte do máslové hmoty. Poté vypracujte hladké a nelepivé těsto.
Těsto můžete rozdělit na 2 části a kromě ježků vytvořit i žaludy. Z těsta odeberte kousek, který by měl vážit přibližně 25 g a vytvarujte ho do tvaru kapky.
Kapky přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud máte těsto rozděleno, ze zbylé části vytvarujte žaludy a taktéž je přendejte na plech.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a ježky spolu s žaludy pečte přibližně 15–20 minut. Poté je vyjměte a nechte je vychladnout.
Do mísy nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Následně do ní vmíchejte olej.
Ježky pomocí štětečku potřete čokoládou a nech ztuhne, namočte ji do kokosu. Nakonec ježečkům namalujte oči a čumák.
U žaludů potřete čokoládou klobouček a ihned ho obalte v nasekaných ořeších. Poté můžete sušenky servírovat.
Tip: Pokud nemáte čokoládu, smíchejte 2 lžíce kakaa, 2 lžíce cukru, 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody nebo mléka a vše promíchejte. Následně směs vařte 2–3 minuty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко