Králík na houbách s americkými brambory - postup přípravy
Připravte si králíka na houbách podle tradičního receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Překvapí vás úžasně šťavnaté maso, které skvěle doplňují aromatické houby.
Maso
Příloha
Maso ochuťte kmínem, solí a prolisovaným česnekem. Poté propláchněte mražené houby a cibuli nakrájejte na proužky.
Do zapékací mísy rozprostřete houby s cibulí, na které položte králičí maso. Obsah mísy zalijte smetanou a maso pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 90 minut.
Poznámka: Během pečení králíka občas polijte výpekem a jednou ho otočte, aby se maso důkladně propeklo.
Mezitím připravte přílohu. Plech pokryjte pečicím papírem a rozprostřete na něj brambory, smíchané se solí, kořením Hranolky a olejem. Brambory pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–45 minut.
Upečeného králíka na houbách podávejte společně s americkými brambory a výpekem s houbami.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky a několika proužky červené papriky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou