Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Králík na houbách s americkými brambory

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 135 minut

Králík na houbách s americkými brambory - postup přípravy

Připravte si králíka na houbách podle tradičního receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Překvapí vás úžasně šťavnaté maso, které skvěle doplňují aromatické houby.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso ochuťte kmínem, solí a prolisovaným česnekem. Poté propláchněte mražené houby a cibuli nakrájejte na proužky. 

2. KROK

Do zapékací mísy rozprostřete houby s cibulí, na které položte králičí maso. Obsah mísy zalijte smetanou a maso pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 90 minut.

3. KROK

Poznámka: Během pečení králíka občas polijte výpekem a jednou ho otočte, aby se maso důkladně propeklo.

4. KROK

Mezitím připravte přílohu. Plech pokryjte pečicím papírem a rozprostřete na něj brambory, smíchané se solí, kořením Hranolky a olejem. Brambory pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–45 minut. 

5. KROK

Upečeného králíka na houbách podávejte společně s americkými brambory a výpekem s houbami. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky a několika proužky červené papriky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů