Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kung pao se zeleninou a arašídy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kung pao se zeleninou a arašídy - postup přípravy

Kung pao je skvělou volbou pro milovníky asijských chutí. Šťavnaté maso, pikantní omáčka, křupavé arašídy a čerstvá zelenina oživí vaše dosavadní menu.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

K zahuštění

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehno nakrájejte na menší kousky a smíchejte ho se sójovou omáčkou, vaječným bílkem a škrobem. 

Poznámka: Maso marinujte 2–3 hodiny. Nejlepších výsledků dosáhnete, když ho necháte marinovat přes noc.

2. KROK

Nyní připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte nahrubo a smíchejte ji s nakrájenou jarní cibulkou. Přidejte nakrájené listy čínského zelí a papriky, nakrájené na kostky.

Poznámka: Z listů zelí nakrájejte pouze tvrdé části. 

3. KROK

V pánvi rozpalte olej a maso na něm smažte přibližně 4–6 minut ze všech stran. Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte nakrájený oloupaný zázvor, česnek a chilli papričku, ke kterým přidejte nakrájenou zeleninu a arašídy. 

4. KROK

Směs smažte 1–2 minuty, přidejte k ní maso a ochuťte ji sójovou, ústřičnou, tmavou sójovou omáčkou, rýžovým octem, solí a cukrem. Vše smažte další 1–2 minuty a k masu vmíchejte směs vody se škrobem, která pokrm zahustí.

5. KROK

Tip: Kung pao podávejte s vařenou rýží. Tu uvaříte během 15 minut ve slané vodě. Vždy se řiďte pokyny, uvedenými na obalu konkrétního produktu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů