Hříbková polévka s brambory a kmínem - postup přípravy
Připravte si tradiční hříbkovou polévku podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je výživná, plná bohatých chutí a dokonale vás zasytí.
Základ
Zdobení
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na másle 2–3 minuty. Poté oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky, které odložte bokem.
K cibuli přidejte kmín a směs zaprašte moukou. Pokračujte ve smažení 1 minutu a následně do hrnce vlijte vývar. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim bobkový list, nové koření, brambory a sušené houby.
Poznámka: Houby ponořte do vody na 2–3 hodiny před tím, než je použijete k vaření.
Do hrnce vlijte 150 ml vody, ve které se namáčely houby, polévku ochuťte pepřem a vařte ji 20 minut.
Poznámka: Doba vaření je orientační. Cílem je, aby houby a brambory změkly.
Podle potřeby hříbkovou polévku dosolte a na závěr ji zjemněte smetanou. Pokračujte ve vaření další 2 minuty a polévku servírujte ozdobenou trochou nasekané petrželky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem