Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hříbková polévka s brambory a kmínem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Hříbková polévka s brambory a kmínem - postup přípravy

Připravte si tradiční hříbkovou polévku podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Je výživná, plná bohatých chutí a dokonale vás zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na másle 2–3 minuty. Poté oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky, které odložte bokem. 

2. KROK

K cibuli přidejte kmín a směs zaprašte moukou. Pokračujte ve smažení 1 minutu a následně do hrnce vlijte vývar. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim bobkový list, nové koření, brambory a sušené houby. 

Poznámka: Houby ponořte do vody na 2–3 hodiny před tím, než je použijete k vaření.

3. KROK

Do hrnce vlijte 150 ml vody, ve které se namáčely houby, polévku ochuťte pepřem a vařte ji 20 minut.

Poznámka: Doba vaření je orientační. Cílem je, aby houby a brambory změkly.

4. KROK

Podle potřeby hříbkovou polévku dosolte a na závěr ji zjemněte smetanou. Pokračujte ve vaření další 2 minuty a polévku servírujte ozdobenou trochou nasekané petrželky.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů