Žemlovka naslano s cibulí a sýrem - postup přípravy
Připravte si slanou alternativu k oblíbené sladké pochoutce. Žemlovka naslano s cibulí a sýrem je snadná a rychlá na přípravu a skvěle chutná teplá i zastudena.
Ingredience
Cibuli nakrájejte na proužky a smažte ji na rozpáleném olivovém oleji 10 minut, při nejnižší teplotě.
Tip: Ke zpracování cibule můžete použít také struhadlo.
Cibuli ochuťte solí, zaprašte ji moukou, zalijte zeleninovým vývarem a pokračujte ve vaření dalších 10 minut, pod pokličkou.
Měkký sýr nakrájejte na menší kousky a odložte ho bokem. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem a její dno vyskládejte krajíci veky. Ty posypte trochou sýra, který zakryjte další vrstvou veky.
Pokrm zakryjte uvařenou cibulí a zalijte vývarem, ve kterém se vařila. Žemlovku naslano pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–15 minut.
Tip: Žemlovku můžete podávat teplou, ale skvěle chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto