Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Filé v těstíčku s pepřem a paprikou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Filé v těstíčku s pepřem a paprikou - postup přípravy

Tento recept si zamilují všichni milovníci jemných ryb a rychlého vaření. Filé v těstíčku je lehkou pochoutkou, která se skvěle hodí k bramborám i zeleninovému salátu.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Těstíčko

Na posýpání

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Filety osušte papírovou utěrkou, ochuťte je solí a pepřem z obou stran a nechte je 15 minut odpočívat. Nyní začněte s přípravou těstíčka. 

2. KROK

Mouku smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a kypřicím práškem do pečiva. Do suché směsi vmíchejte vodu, a jakmile se ingredience propojí, také olej.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstíčku, mouku prosejte.

3. KROK

Filety posypte moukou z obou stran nakrájejte je na stejně velké kousky a obalte je v připraveném těstíčku.

Poznámka: Filety nakrájejte tak, aby měly přibližně velikost dlaně. 

4. KROK

Filé v těstíčku pečte v rozpáleném oleji 5 minut. Poté je obraťte a pokračujte ve smažení dalších 3–5 minut. 

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Meat & Veggies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů