4 recepty na silvestrovské kanapky - postup přípravy
Připravte pro své blízké pohoštění v podobě silvestrovských kanapek. Můžete se nechat inspirovat hned 4 nápaditými recepty, plnými zajímavých ingrediencí.
Pomazánka
1. recept
2. recept
3. recept
4. recept
1. recept
Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany.
Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.
Pažitku nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s jogurtem a mascarpone. Směs ochuťte solí, sušeným česnekem a ingredience důkladně zamíchejte.
Tip: Chcete-li, můžete směsi dodat trochu pikantnosti přidáním mletého černého pepře.
Směsí potřete bagety, které ozdobte Schwarzwaldskou šunkou, nakrájenými cherry rajčaty, plátky uzeného sýra a petrželkou.
2. recept
Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. Poté kousky namažte připravenou pomazánkou.
Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.
Kousky bagety namažte pomazánkou a ozdobte je plátky šunky, nakrájenou salátovou okurkou a kousky vařených vajec. Na závěr na každou kanapku položte ozdobně vyřezávanou ředkvičku, kousek kopru a cherry rajče.
Tip: Vejce vařte 10 minut.
3. recept
Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. Poté kousky namažte připravenou pomazánkou.
Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.
Kousky bagety namažte pomazánkou a ozdobte plátky Bresaoly, pár lístky baby špenátu a plátkem Camembertu. Přidejte nakrájenou žlutou papriku a nakládanou cibulku.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
4. recept
Bagetu nakrájejte na kousky o šířce 1 cm, které smažte na olivovém oleji 1 minutu, z každé strany. Poté kousky namažte připravenou pomazánkou.
Tip: Bagetu můžete rozpéct také v troubě.
Kousky bagety namažte pomazánkou a ozdobte pepřovým salámem, plátky sýra, červenou paprikou, nakrájenou na proužky, vařeným vejcem a petrželkou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. Vejce vařte 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nat Ura