Domácí Kinder řez se smetanovou náplní - postup přípravy
Připravte si rychlý domácí Kinder řez, který milují dospělí i děti. Je sladký, nadýchaný, osvěžující a je ideální ke svačince, odpolední kávě i jako slavnostní pochoutka.
Korpus
Náplň
Nejprve připravte korpus. Vaječné bílky s cukrem vyšlehejte do pěny, do které opatrně vmíchejte vaječné žloutky.
Jakmile se ingredience spojí, přidejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.
Vše důkladně zamíchejte a vlijte do nich olej. Vzniklé těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ho do hladka a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut.
Po upečení těsto překlopte na čistý pečicí papír a nechte ho volně chladnout, pod čistou utěrkou. Mezitím připravte náplň.
V hrnci smíchejte smetanu s želatinou v prášku a směs vařte 2 minuty. Poté ji smíchejte s kondenzovaným mlékem a medem. V samostatné míse vyšlehejte smetanu, do které směs s kondenzovaným mlékem vmíchejte.
Korpus rozdělte na dvě stejné části. První z nich potřete náplní, kterou zakryjte druhou částí korpusu. Dezert zabalte do potravinové fólie a vložte na 4 hodiny do lednice.
Poznámka: Domácí Kinder řez servírujte vychlazený a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty