Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Kinder řez se smetanovou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Domácí Kinder řez se smetanovou náplní - postup přípravy

Připravte si rychlý domácí Kinder řez, který milují dospělí i děti. Je sladký, nadýchaný, osvěžující a je ideální ke svačince, odpolední kávě i jako slavnostní pochoutka.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Vaječné bílky s cukrem vyšlehejte do pěny, do které opatrně vmíchejte vaječné žloutky. 

2. KROK

Jakmile se ingredience spojí, přidejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.

3. KROK

Vše důkladně zamíchejte a vlijte do nich olej. Vzniklé těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ho do hladka a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut. 

4. KROK

Po upečení těsto překlopte na čistý pečicí papír a nechte ho volně chladnout, pod čistou utěrkou. Mezitím připravte náplň. 

5. KROK

V hrnci smíchejte smetanu s želatinou v prášku a směs vařte 2 minuty. Poté ji smíchejte s kondenzovaným mlékem a medem. V samostatné míse vyšlehejte smetanu, do které směs s kondenzovaným mlékem vmíchejte. 

6. KROK

Korpus rozdělte na dvě stejné části. První z nich potřete náplní, kterou zakryjte druhou částí korpusu. Dezert zabalte do potravinové fólie a vložte na 4 hodiny do lednice. 

7. KROK

Poznámka: Domácí Kinder řez servírujte vychlazený a nakrájený na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů