Dýňové hranolky pečené v troubě - postup přípravy
Připravte si dýňové hranolky pečené v troubě. Jsou křupavé, šťavnaté a jsou ideální, jako pochoutka k pivu, až k vám přijdou přátelé, ale poslouží i jako příloha k masu.
Ingredience
Dýni oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. Do sáčku vsypte kukuřičný škrob s moukou, solí, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a pepřem.
Tip: Množství pepře určete na základě vlastních požadavků na pikantnost hranolek.
Suché ingredience smíchejte a do sáčku přidejte hranolky. Sáček uzavřete a protřepáním hranolky ve směsi obalte. Poté do sáčku vlijte olej a postup opakujte.
Dýňové hranolky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Pokrm servírujte, jako pochoutku k pivu nebo jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстро