Nepečená želatinová bábovka s čokoládou - postup přípravy
Nepečená želatinová bábovka má jemnou strukturu, je rychlá na přípravu a její vzhled je skutečně originální. Recept je tak jednoduchý, že ho hravě zvládnou i začátečníci.
Mléčná želatina
Čokoládová želatina
Na vymazání
Nejprve připravte mléčnou želatinu. V horké vodě rozpusťte želatinu. Do mixéru vlijte kondenzované mléko, smetanu, přidejte smetanový sýr a ingredience rozmixujte dohladka.
Do vzniklé hmoty vlijte rozpuštěnou želatinu, směs promíchejte a vlijte do formy na bábovku, kterou vymažte trochou oleje. Formu následně vložte na 60–90 minut do lednice.
Mezitím připravte čokoládovou želatinu. V horké vodě rozpusťte želatinu a odložte ji bokem. Do hrnce vlijte kondenzované mléko, které začněte zahřívat. Jakmile je mléko velmi horké, vmíchejte do něj cukr s instantní horkou čokoládou a pokračujte v zahřívání, dokud se ingredience nerozpustí. Potrvá to přibližně 5 minut.
Poté, co se ingredience rozpustí, vmíchejte do tekutiny želatinu a vzniklou tekutinu nalijte na ztuhlou mléčnou želatinu ve formě.
Tip: Okraje formy projeďte gumovou stěrkou, aby se čokoládová želatina dostala všude. Mléčná želatina by ve formě měla plavat.
Formu vložte na další 2–3 hodiny do lednice, a jakmile ztuhne, z formy ji vyklopte.
Tip: Želatinovou bábovku servírujte nakrájenou na kousky. Dezert můžete ozdobit šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jennifer Salas Postres