Okurkový salát s cibulí a petrželkou - postup přípravy
Připravte si okurkový salát s cibulí a petrželkou, který je plný výrazného koření. Salát je rychlý na přípravu a je ideální volbou ke svačině i k hlavnímu chodu, jako příloha.
Ingredience
Okurky očistěte, odkrojte z nich okraje a nakrájejte je na plátky. Ty smíchejte s cibulí nakrájenou na proužky a nasekanou petrželkou.
Tip: Místo petrželky můžete použít kopr.
Přidejte sůl, mletou sladkou papriku a ingredience zamíchejte. Na závěr k ingrediencím vmíchejte citronovou šťávu.
Tip: Místo mleté sladké papriky můžete použít uzenou papriku.
Okurkový salát servírujte jako svačinku s pečivem, nebo jako osvěžující přílohu k masovým pokrmům.
Tip: Salát můžete také trochu osladit pomocí cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой