Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řízky v pivním těstíčku s bramborovou kaší

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Řízky v pivním těstíčku s bramborovou kaší - postup přípravy

Nemáte-li mnoho času na vaření, připravte si řízky v pivním těstíčku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jsou šťavnaté, křehké a mají originální chuť.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je v osolené vodě 20 minut, do měkka. Maso nakrájejte na 4 plátky, kterého jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran.

2. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zabrání odstřikování šťávy do okolí a zmírní riziko narušení struktury masa. 

3. KROK

V misce smíchejte vejce s moukou a pivem a ve vzniklém těstíčku obalte všechny plátky masa, které smažte přibližně 5 minut, z každé strany. 

4. KROK

Během smažení sceďte brambory a rozšťouchejte je. Poté je, společně s máslem a teplým mlékem, vyšlehejte na kaši. 

Tip: Teplé mléko zajistí, že bramborová kaše zůstane dlouho teplá.

5. KROK

Řízky v pivním těstíčku servírujte společně s bramborovou kaší. Každou porci můžete ozdobit nakládanou okurkou, paprikou a petrželkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů