Rychlé nepečené řezy se 2 druhy čokolády - postup přípravy
Rychlé nepečené řezy ocení všichni, kteří se neradi potí u trouby a nemají mnoho času. Výhodou tohoto receptu je absence pečení a velmi jednoduchá příprava.
Základ
Náplň
K namáčení
Poleva
Zdobení
V rendlíku smíchejte mléko s klasickým a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s kukuřičným škrobem a směs vařte 3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji odstavte z tepla a rozpusťte v ní bílou čokoládu.
Sušenky namočte ve studeném mléce a pokryjte jimi dno formy na pečení. Na vrstvu sušenek naneste ¼ krému a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit sušenkami.
Pokračujte s přípravou polevy, kterou vytvoříte smícháním tmavé čokolády, mléka a margarínu. Směs zahřívejte 2 minuty, odstavte ji z tepla a po vychladnutí polevou pokryjte povrch dezertu.
Rychlé nepečené řezy vložte na 1 hodinu do lednice a na závěr je ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky a než ho zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

