Rychlá litá buchta s pomerančovým krémem - postup přípravy
Pochutnejte si na dezertu s osvěžující chutí citrusu a jemnou strukturou. Rychlá litá buchta je nadýchaná, snadná na přípravu a doslova se rozplyne ve vašich ústech.
Krém
Těsto
Na posypání
V rendlíku smíchejte pomerančovou šťávu s cukrem, kukuřičným škrobem a pomerančovou kůrou. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní máslo.
Jakmile se máslo rozpustí, směs zakryjte potravinovou fólií a nechte ji vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte cukr, olej a pomerančovou šťávu.
Do směsi následně vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud suché ingredience předem prosejete.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, posypte ho drcenými mandlemi a ozdobte krémem.
Tip: Aplikaci krému na dezert vám usnadní použití cukrářského sáčku.
Rychlou litou buchtu pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 35 minut. Poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recette rapide sucrée

