Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bulky bez mouky se 2 druhy sýrů

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bulky bez mouky se 2 druhy sýrů - postup přípravy

Až si připravíte tyto bulky bez mouky, nebudete chtít už pečivo z obchodu. Jsou křupavé, vláčné, výživné a plné lahodného sýra, který jim dodává originální strukturu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky smíchejte s vlažnou vodou a ochuťte je solí, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami. 

Poznámka: Do těsta můžete přidat i jiné oblíbené koření.

2. KROK

Přidejte kypřicí prášek do pečiva s čerstvým sýrem a vytvořte těsto, které rozdělte na polovinu. 

Tip: Čerstvý sýr můžete nahradit bílým jogurtem. 

3. KROK

Z jedné půlky těsta odebírejte množství 2 lžic, z kterého vytvořte bochánek. Ten obalte ve slunečnicových semínkách a položte na plech, vyložený pečicím papírem. Postup opakujte. 

4. KROK

Do zbytku těsta vmíchejte nastrouhaný tvrdý sýr a vytvořte stejně velké bochánky, jako z první půlky těsta. Bulky bez mouky následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.

5. KROK

Poznámka: V tomto receptu byl použitý gruzínský sýr Sulguni. Můžete ale použít jiný oblíbený tvrdý sýr. Skvěle se hodí například gouda nebo mozzarella.

6. KROK

Pečivo podávejte až poté, co vychladne. Díky nižší teplotě bude lépe stravitelné. 

Tip: Bulky zkonzumujte co nejdřív a do té doby je uchovávejte ve vzduchotěsném obalu, aby nevysychaly.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů