Kuřecí roláda se sýrem a koprem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte univerzální pokrm, který můžete servírovat k obědu i jako součást slavnostních mís. Kuřecí roláda se sýrem vás ohromí svou křehkostí.
Základ
Na potření
Náplň
Nahrubo nastrouhaný sýr smíchejte s vejci, smetanou, nasekaným koprem, solí a pepřem.
Tip: Do základu můžete použít mozzarellu, goudu nebo jiný oblíbený sýr.
Směs rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem, potřeným olejem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Mezitím připravte náplň.
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty a poté ji smíchejte s mletým masem. Směs ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a zamíchejte ji.
Maso naneste na upečený sýrový základ a pokrm zarolujte ze širší strany. Následně roládu zabalte do pečicího papíru a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Po půl hodině papír z rolády sejměte a pokračujte v pečení ještě 10 minut.
Poznámka: Kuřecí roládu se sýrem nechte zcela vychladnout a až poté ji servírujte nakrájenou na kousky, ozdobenou koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olesea Slavinski

