Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí roláda se sýrem a koprem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kuřecí roláda se sýrem a koprem - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte univerzální pokrm, který můžete servírovat k obědu i jako součást slavnostních mís. Kuřecí roláda se sýrem vás ohromí svou křehkostí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na potření

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nahrubo nastrouhaný sýr smíchejte s vejci, smetanou, nasekaným koprem, solí a pepřem.

Tip: Do základu můžete použít mozzarellu, goudu nebo jiný oblíbený sýr.

2. KROK

Směs rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem, potřeným olejem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Mezitím připravte náplň.

3. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty a poté ji smíchejte s mletým masem. Směs ochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a zamíchejte ji.

4. KROK

Maso naneste na upečený sýrový základ a pokrm zarolujte ze širší strany. Následně roládu zabalte do pečicího papíru a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

5. KROK

Po půl hodině papír z rolády sejměte a pokračujte v pečení ještě 10 minut. 

Poznámka: Kuřecí roládu se sýrem nechte zcela vychladnout a až poté ji servírujte nakrájenou na kousky, ozdobenou koprem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Olesea Slavinski

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů