Ořechové řezy na plech s jemným krémem - postup přípravy
Ať už hledáte inspiraci pro přípravu všedního nebo slavnostního dezertu, s ořechovými řezy na plech nešlápnete vedle. Jsou vláčné, jemné a rozplývají se na jazyku.
Korpus
K navlhčení
Krém
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej, a jakmile se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do vzniklého těsta vmíchejte mleté ořechy, vlijte ho na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Strany upečeného korpusu zarovnejte a korpus rozdělte na dvě stejné části, z nichž jednu vložte do dortového ráfku, kde ji navlhčete mlékem.
Poznámka: Odřezky korpusu rozmělněte na jemný prášek, který odložte bokem. Budete ho potřebovat k závěrečnému zdobení.
Pokračujte s přípravou krému. V hrnci smíchejte mléko s vaječnými žloutky, vanilkovým i klasickým cukrem a kukuřičným škrobem. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní máslo a bílou čokoládu.
Jakmile se ingredience rozpustí, polovinou krému pokryjte korpus v dortovém ráfku a zakryjte ho druhou částí korpusu, kterou navlhčete mlékem a pokryjte zbytkem krému.
Krém posypte rozmělněným korpusem a ořechové řezy na plech vložte na 3 hodiny do lednice. Poté je vyjměte z dortového ráfku a servírujte je nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

