Kynuté buchty plněné marmeládou - postup přípravy
Až svým blízkým naservírujte tyto kynuté buchty plněné marmeládou, budou je od vás vyžadovat neustále. Jsou úžasně nadýchané a plné osvěžující ovocné náplně.
Těsto
Náplň
Na potření a obalení
Mouku smíchejte s vejci, sušeným droždím a cukrem. Přidejte vodu s olejem, vanilkovým extraktem, solí a vytvořte těsto.
Poznámka: Vodu můžete nahradit mlékem a olej rozpuštěným máslem.
Těsto vložte do mísy, zakryjte ho fólií a nechte ho kynout 2 hodiny na teplém místě. Z těsta vyválejte plát o tloušťce 2 cm, z kterého vykrojte stejně velká kolečka.
Tip: K vykrajování můžete použít sklenici o průměru 8–9 cm.
V polovině koleček vytvořte důlek, který naplňte třešňovým džemem. Okraje těsta potřete vodou a naplněná kolečka zakryjte těmi nenaplněnými.
Po obvodu těsto spojte mírným přitlačením a okraje každého kolečka zarovnejte pomocí sklenice. Kynuté buchty plněné marmeládou vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout další hodinu.
Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 20–25 minut. Buchty na závěr potřete meruňkovým džemem, obalte je v moučkovém cukru a podávejte až po vychladnutí.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný. Každou buchtu můžete ozdobit třešňovým džemem v množství, jaké máte rádi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola

